DUHOVNA OBNOVA FRANJEVAČKOG SVJETOVNOG REDA IZ MEĐUGORJA

Već tradicionalno, četvrti put zaredom, članovi OFS-a Međugorje imali su duhovnu obnovu u Karmelu sv. Ilije od 24. do 26. siječnja 2020. godine.

Kao i proteklih godina, imali smo priliku povesti i članove obitelji i djecu. Oni su donijeli posebnu svježinu i živost našem druženju.

Srdačnim dočekom već na ulaznim vratima dočekala su nas vedra lica naših domaćina.

Nakon preuzimanja soba i večere slijedila je molitva krunice i druženje uz pucketanje vatre do dugo u noć.

Naš duhovni asistent fra Zvonimir Pavičić u subotu nam je priredio predavanje na temu SLOBODE.

Rad u paru i skupini, analiza brojnih izreka i teorija o slobodi te izmjena mišljenja o toj temi zaista je bio pun pogodak za sve nas, posebno jer živimo u vremenu i izazovima koji nam tako vješto uzimaju ono najvažnije – slobodu.

Stalno nam se ističe pravo na slobodu govora, mišljenja, izbora, a zapravo nismo ni svjesni koliko smo zarobljeni ekranima, medijima i koliko uistinu nemamo slobodu.

Da tajna slobode počiva u hrabrosti, da je bogatstvo lijepo a da je sloboda još ljepša, da je priroda najbolji učitelj slobode, da smo slobodniji kad imamo manje potreba, samo su neki od zaključaka o slobodi.

Poslijepodne provodimo u opuštenoj atmosferi, molimo krunicu i slavimo sv. misu, a za najmlađe fra Zvonimir je pripremio crtani film o životu i obraćenju sv. Franje.

Sve što je lijepo kratko traje i brzo prođe, pa je tako brzi došla i nedjelja kada smo se nakon sv. mise i ručka oprostili od ovog komadića raja na zemlji i polako, osvježeni i napunjenih baterija, pošli svojim domovima.

Od srca zahvaljujemo braći karmelićanima koji vode ovaj duhovni centar što su nam omogućili ovako lijepe trenutke sabranosti, molitve i odmora.

Velika zahvala i našem duhovnom asistentu fra Zvonimiru Pavičiću koji uvijek na svoj poseban, prepoznatljiv, nenametljiv a tako snažan način djeluje i oblikuje naše bratstvo!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *