PARTNERSKI SUSRET CARITASA I CATHOLIC RELIEF SERVICES

Predstavnici CRS-a (Catholic Relief Services) iz Bosne i Hercegovine, Caritasa BiH i predstavnici sva tri biskupijska i nadbiskupijska Caritasa iz BiH okupili su se od 24. do 26. rujna 2019. godine u Karmelu sv. Ilije na Buškom jezeru. Razlog okupljanja je bio partnerski susret ovih karitativnih organizacija koje djeluju u BiH.

Susret su otvorili mons. Tomo Knežević, ravnatelj Caritasa BiH i Sanela Imamović, direktorica programa u CRS-u, koji su iskazali zahvalnost svima na dolasku i želju da ovaj susret bude plodonosan. U nastavku susreta sudionici su se međusobno upoznali i predstavili svoje djelovanje u Bosni i Hercegovini.

Tijekom susreta analizirali su se međusobni odnosi uz pomoć partnerskih načela, predložene su smjernice za nastavak djelovanja, izrađen je okvirni akcioni plan i razmijenjene su preporuke za nastavak djelovanja. U neformalnom dijelu programa postojala je mogućnost za razgovore, razmjenu iskustva, a organizirana je i zajednička zabavna večer.

Nedvosmislena želja svih sudionika za nastavkom partnerske suradnje, dobra organizacija susreta i prelijepi ambijent Karmela sv. Ilije rezultirali su zadovoljstvom svih sudionika i konkretnim planovima za naredno razdoblje. Susret su vodili Edita Čolo Zahirović, djelatnica CRS-a, i Zlatko Malić, djelatnik Caritasa BiH.

 

Izvor: http://caritas.ba/?stranica=novosti&clanak=918&naslov=partnerski-susret-caritasa-u-bih-i-crs-a

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *