TRODNEVNA DUHOVNA OBNOVA ZA MOSTARSKO-DUVANJSKE VJEROUČITELJE

U Karmelu sv. Ilije održane su trodnevne duhovne vježbe za vjeroučitelje Mostarsko-duvanjske i trebinjsko-mrkanske biskupije. Četrdesetak vjeroučitelja, s predstojnikom Katehetskog ureda hercegovačkih biskupija dr. don Antom Pavlovićem, razmatralo je molitvu uz pomoć oca Jakova Kuharića, jednog od karmelićana.

U razmatranjima na temu karmelićanskog pristupa molitvi, o. Jakov je posebice naglasio važnost ustrajnosti, jer, ako nje nema, svi drugi savjeti su uzaludni. Naglasio je važnost življenja fundamentalnih moralnih kreposti kao što su razboritost, pravednost, jakost i umjerenost, preko kojih se dolazi do ulivenih vjere, nade i ljubavi. Prve su kao temelj i zidovi kuće, na koje ulivene kreposti dolaze kao „krov“.

Na kraju duhovnih vježbi Svetu misu i nadahnutu propovijed imao je dugogodišnji profesor i provincijal Hrvatske karmelske provincije o. Jakov Mamić, rodom iz Zidina, mjesta gdje je i sagrađen samostan. O. Jakov istaknuo je važnost vjeroučiteljskog poziva te kazao kako se divi mladima koji izaberu taj težak put.

Posebice zanimljiva bila je neplanirana prezentacija vjeroučiteljice Matine Sabljić, koja je pješke prošla Put svetog Jakova od 830 km, i to od Francuske granice preko Španjolske do Compostele.

                                                                                                                                                                                     Z. Zekić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *