ŽUPLJANI ŽUPE PIŠKOREVCI U KARMELU SV. ILIJE

Šezdeset župljana, bračnih parova i odraslih vjernika, župe Piškorevci kod Đakova boravilo je od 6. do 8. listopada u Karmelu sv. Ilije zajedno sa svojim župnikom Damirom Stanićem. U prijepodnevnim satima prvoga dana hodočašća i duhovne obnove pohodili su Gospino svetište u Sinju, ondje izmolili križni put i pohodili crkvu Gospe Sinjske. Popodne su u Karmelu sv. Ilije slavili sv. misu te dan zaključili večernjim euharistijskim klanjanjem.

Nedjeljno prijepodne obilježila je zajednička jutarnja molitva, mogućnost za sakrament ispovijedi te nedjeljna sv. misa s ocima karmelićanima i domaćim vjernicima. Pjesma hodočasnika iz Slavonije orila se samostanskom crkvom. Nakon ručka pohodili su Ramu – franjevački samostan i crkvu na Šćitu te ondje proveli popodne. Navečer su se vratili u Karmel sv. Ilije te dan zaključili večernjim euharistijskim klanjanjem.

Treći dan, nakon jutarnjeg euharistijskog klanjanja u šutnji i doručka, zahvalni ocima karmelićanima na gostoprimstvu, hodočasnici iz Slavonije oprostili su se od Karmela sv. Ilije te se zaputili sv. Ivi u Podmilačje. Na povratku kući posjetili su još trapiste u Banja Luci. Bila su to lijepa tri dana zajedništva, druženja i duhovne obnove za sve sudionike.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *