DUHOVNA OBNOVA ZAJEDNICE MLADIH IZ SOLINA 4. I 5. OŽUJKA 2017.

Zajednica od tridesetak mladih iz župe Gospe od Otoka, pod duhovnim vodstvom župnika don Ranka Vidovića organizirala je u Karmelu sv. Ilije dvodnevnu duhovnu obnovu 4. i 5. ožujka 2017.

Većini nas ovo je bio prvi posjet ovom mjestu koje nas je odmah oduševilo. Svoje gostoprimstvo draga braća karmelićani pokazali su ljubaznim dočekom, ugodnim smještajem i vrhunskom hranom. Na raspolaganje su nam dali sve prostorije ovog duhovnog centra: dvoranu za predavanja, kapelicu, dnevni boravak…

Prvi dan duhovne obnove, odmah nakon dolaska, don Ranko je održao predavanje o osobnom odnosu s Bogom. Čitajući Sveto pismo, razmišljali smo o poruci koju Bog upućuje svakom pojedincu.

 U 15 sati smo zajedno izmolili krunicu Božanskog milosrđa, nakon čega smo nastavili s predavanjem na temu nasljednih grijeha, duhovnom obiteljskom nasljeđu i odnosu među članovima obitelji, kao i o našoj ulozi u obitelji. U 18 sati smo slavili svetu misu, nakon koje smo se okupili kako bi iznijeli osobna svjedočanstva, iskustvo živoga Boga u svakom od nas.

Drugi dan smo započeli jutarnjom molitvom, nakon koje je don Ranko održao zaključno predavanje ove duhovne obnove o tome kako smo svi pozvani na svetost. Pritom nam je ukazao na primjer karmelićanke svete Mirjam iz Betlehema. Naglasio je kako Bog traži od nas da surađujemo s njegovim milosrđem kako bismo krenuli tim putem. Nadahnuti tim predavanjem, slavili smo svetu misu u kojoj smo sve naše molitve i plodove ove obnove predali Bogu.

Od srca zahvaljujemo našim domaćinima, karmelićanima Karmela sv. Ilije, uz obećanje da se uskoro opet vidimo.

Vaši mladi iz Solina

Foto album

Comments are closed