Duhovne vježbe za bogoslove Đakovačko-osječke nadbiskupije

Bogoslovi djakovacko-osjecke nadbiskupijeOvogodišnje duhovne vježbe za bogoslove đakovačkog Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu održane su od 22. do 26. listopada 2015. u karmelićanskom samostanu sv. Ilije na Buškom jezeru u BiH. Duhovne vježbe, kao sastavni dio duhovne izgradnje svećeničkih kandidata, temeljile su se na cjelodnevnom molitvenom okruženju omogućenom obdržavanjem šutnje i zajedničkim duhovnim razmatranjima.

Voditelj duhovnih vježbi i prior samostana o. Zvonko Martić, OCD, tijekom osam jednosatnih razmatranja povukao je usporedbu između duhovnog života svakog pojedinca i sakramenta euharistije.

Duhovnost svakog kršćanina koja počinje osobnim obraćenjem, a kulminira u sjedinjenju s Trojedinim Bogom, slika je same euharistije koja počinje osvješćivanjem Božje prisutnosti među nama (Gospodin s vama) te svoj vrhunac dobiva u pričesti, pojašnjavao je o. Martić. Bogoslove je na duhovnim vježbama pratio njihov odgojitelj i stalni duhovnik, preč. Bože Radoš.

Iz knjige dojmova

Samo u iskrenu srcu i dubokoj duhovnosti sazrijeva klica svečenićkog poziva – reče jednom sv. papa Ivan Pavao drugi. Na putun sjedinjenja s Isusom ovakvi dani duhovnog mira, duševnog propitkivanja i čišćenja, zajedništva s Bogom  te tjelesne okrepe i odmora predstavvljaju nama bogoslovima snažan impuls za promjenu vlastitog života i obraćenja duše.

Svima vama, dragi domaćini, u ime bogoslovnog sjemeništa od srca hvala na prekrasnim uvjetima koji su nas potaknuli na molitvu i dali nam odvažnosti da, jednoga dana, kormilo svoga života potpuno prepustimo našemu Gospodinu.  Bog vam bio plaća!   Živjeli!

FOTO ALBUM

Bogoslovi djakovacko-osjecke nadbiskupije

Comments are closed