Blagoslov mozaika Gospe Karmelske

Kapelica Gospe Karmelske“Bogu na slavu i u čast Gospi Karmelskoj ovu kapelicu kao zavjetni dar podigoše 2015. vjernici hrvatskih katoličkih zajednica Reutlingena, Metzingena i Tübingena iz Njemačke” stoji na kamenoj ploči postavljenom u molitvenom prostoru u vrtu perunika u “Karmelu sv. Ilije”.
U istom prostoru je i mozaik Gospe Karmelske koji je izradila Jelena Azinović, mlada kiparica iz Zagreba. U subotu 13. lipnja 2015. ovaj mozaik blagoslovio je o. Srećko Rimac, provincijal Hrvatske karmelske provincije u nazočnosti predstavnika Hrvatske katoličke misije iz Reutlingena, Metzingena i Tübingena koju je predvodio upravitelj misije don Ante Kutleša. Svi gosti iz Njemačke, kao i don Ante Kutleša, sudjelovali su na euharistijskom slavlju i svima je na kraju svete Mise o. Srećko Rimac podijelio karmelske škapulare.
Zajednica iz “Karmela sv. Ilije” darovala don Anti osobno i za prostorije Hrvatske katoličke misije  fotografiju mozaika Gospe Karmelske tiskanu na platnu i svijeće od pravoga voska na kojima je naljepica s istom fotografijom.
Za sve vjernike, među kojima su bili i hodočasnici iz župe Oštre Luke i Boka, u okolici Orašja, pripremljene su spomen slike s motivom mozaika uz molitvu Gospi Karmelskoj, koju karmelićani mole svakodnevno kao molitve svoga Reda.
Poslije euharistijskog slavlja svi nazočni su nastavili druženje u velikoj dvorani u “Karmelu sv. Ilije”.
.
.

Kapelica Gospe Karmelske

FOTO ALBUM

 

 

 

 

 

 

 

FOTO ALBUM

 

 

Comments are closed