Duhovna obnova Franjevačke mladeži iz Vrgorca

frama VrgoracOd 1. do 2. svibnja 2015. godine u Duhovnom centru – samostanu “Karmel svetog Ilije”  održana je duhovna obnova Franjevačke mladeži iz Vrgorca.  Geslo obnove glasilo je “Kraljevstvo je Božje među vama.” (Lk 17, 21) a sam prostor u kojem smo se nalazili upućivao je na to koliko Bog ljubi svoje ‘izabrane’.

Duhovni centar sa svojom jednostavnošću odisao je bogatstvom mira kojeg su Framaši došli iznova potražiti. Duhovnu obnovu predvodio je vrgorački župnik, ujedno i duhovni asistent bratstva fra Ivica Omazić. Program je započet predavanjem predsjednice na temu gesla. Fra Ivica je objašnjavao Isusove riječi o kraljevstvu koje je među nama. Nakon toga upriličena je sveta krunica i slavlje Euharistije. Poslije ukusne  večere uslijedio je zabavni dio i  druženje uz opuštenu atmosferu samostanskog boravka.

Subota je započela molitvom časoslova, uslijedilo je klanjanje Presvetom Sakramentu, zatim pokorničko bogoslužje, prilika za ispovijed i kao kruna sveta misa.

Kratka, ali plodonosna duhova obnova ostavila je trag na Framašima. Poznato je da se njihov zaštitnik, sveti Franjo povlačio na najljepša usamljena mjesta kako bi spoznao Boga, upravo izoliranost samostana, ljepota prirode i zvuk tišine podarili su ugođaj mjesta asiškog siromaška.

Oduševljeni članovi vrgoračke Franjevačke mladeži zahvalni su otišli ka svojim domovima ispunjeno energijom braće iz Karmela.

Mir i dobro!

Frama Vrgorac

FOTO ALBUM

frama Vrgorac

Comments are closed