Vis “Prijatelji” na duhovnoj obnovi

Vis PrijateljiOd 13.do 15.ožujka duhovnu obnovu u Karmelu sv. Ilije imala je grupa „Prijatelji“ župa Krista Kralja iz Čitluka

Grupa „Prijatelji“ župa Krista Kralja, Čitluk osnovana je u prosincu 2002. god. prvotno pod nazivom „Studentski zbor“ okupljanjem studenata, bivših framaša na poticaj Ivana Muse koji je i danas voditelj zbora. Od te godine ova skupina počela je upotpunjavati nedjeljna večernja misna slavlja a uskoro su počeli i sa realizacijom uskrsnog i božićnog koncerta koji su postali tradicija. Izvođači su pop-sacro glazbe. U župnoj zajednici djeluju volonterski i većina su članovi Internacionalnog zbora u Međugorju za vrijeme Festivala mladih. Od samog osnutka do danas Prijatelji često sudjeluju u humanitarnim akcijama. Rado se odazivaju na gostovanja u susjednim župama. Gostovali su na Humcu povodom 20 godina od osnutka Frame Humac, u Mostaru na Susretima za mlade, obećanjima framaša diljem Hercegovine. Na poziv prijatelja iz Đakova, nastupali su i na Đakovačkim vezovima. Do sada su izdali dva nosača zvuka. Godine 2010., zbor je za 90. obljetnicu župe Čitluk izdao CD pod nazivom „ Djeluj kroz mene“ s jednom autorskom pjesmom „U dolini suza“. Iste godine su preimenovali zbor u grupu „Prijatelji“. Nakon toga grupa je nizala uspješne nastupe i koncerte, a broj članova neprestano se povećavao.

Zbor danas broji oko 40-ak članova. Drugi album pod nazivom „Božić sa zborom Prijatelji“ izdan je 2013. god. popraćen pjesmama koje su snimljene u „Studiu 3 – radio postaje Mir Međugorje“ na Božićnom koncertu zbora. Na nosačima zvuka nalaze se obrade raznih autora pop-sacro glazbe. Grupa Prijatelji izvodi različite glazbene stilove u kojima višeglasno obrađuje pjesme – od popa, jazza, a capella pjevanja pa sve do obrade poznatih gospel pjesama. U skoroj budućnosti planiraju izdati autorski album. Prijatelji svoja druženja održavaju i izvan crkvenog ambijenta, tako da s razlogom nose taj naziv.

Tekst  preuzet sa stranice:
http://www.zupacitluk.info/index.php/povijest-zupe/23-grupa-prijatelji-zupa-krista kralja
 

FOTO ALBUM

 

Comments are closed