Duvnjaci izradili malo remek djelo u „Karmelu sv. Ilije“

Kapelica sv. Terezije Avilske naslovnaU povodu petstote obljetnice rođenja sv. Terezije od Isusa (Avilske) i pohoda njezinih relikvija u Samostanu-duhovnom centru „Karmel sv. Ilije“ izrađena je kapela posvećena ovoj svetici koju će 28. veljače 2015. u 11:00 sati blagosloviti o. Srećko Rimac, provincijal Hrvatske karmelske provincije.

Kapelicu su izradili redom sve sami Duvnjaci. Ilija Skočibušić, akademski kipar, ukrasio je kapelicu zagrafito tehnikom motivom sv. Terezije Avilske kao prve naučiteljice Crkve.

Iliji su u radu pomagali majstori: Bruno, Marinko i Petar Lukač, iz Liskovače, Ante Bagarić, iz Stepena i Ivan Radoš iz Seonice.

Namještaj za kapelicu izradili su majstori iz Stolarije Kraljević. Stolarija Kraljević darovala je oltar za kapelu sv. Terezije.

Po završetku radova jedan je posjetitelj izjavio da je ovo malo remek djelo Duvnjaka. Hvala onima što su radili i onima koji su svojim darovima pomogli izradu kapele sv. Terezije Avilske. Neka im moćni zagovorom sv. Terezija izmoli blagoslov.

Kapelica sv. Terezije Avilske naslovna

Kliknite na sliku da uđete u Fotografije

Comments are closed