Duhovna obnova molitvenih zajednica od 20.02. do 22.02.2015.

Duhovna obnova zajednice iz OmišaDuhovna obnova molitvenih zajednica u samostanu Karmel Sv. Ilije na Buskom jezeru od 20.02.- 22.02.2015. 

U organizaciji obnove u Duhu Svetom SMNB održana je duhovna obnova sa ciljem unaprijeđenja i rasta zajednica obnove, a i svih drugih zajednica koje su spremne za duhovni rast i formaciju zajednice u jednu ozbiljniju strukturu i napredak u župi i šire u hodu ka Gospodinu..

Prisutne su bile zajednica iz Omiša „ Božansko Milisrđe“, zajednica iz Kaštel Kambelovca „Sveti Lazar“, zajednica iz Splita „Otvorene ruke“, zajednica iz Šuice, B i H „Milosrdni Isus“, te bračni par iz Njemačke iz zajednice „Agape“ iz Rosenheima.  

Dočekani smo s ljubavlju i otvorena srca sve braće karmeličana koji žive i rade u samostanu. Svo vrijeme duhovne obnove bili su nam na usluzi, podršci, sluzeći na svim poljima, počev od molitve, ispovijedi, razgovora, savjeta, prenošenja znanja do pouke, prijateljske riječi i potpore za rast u vjeri.  

Uvodne teme, molitvu i klanjanje je vodio karmeličanin O.Branko Zebić, dok je pouke i molitve vezane za pouke vodio koordinator SMNB laik Lordan Ljubenkov.  

Teme koje su obrađene u sva tri dana, te pouke i molitve koje je predvodio Lordan Ljubenkov su:

  • „Kraljevstvo svijeta i kraljevstvo nebesko“;
  • „Živjeti u duhu istine“ i
  • „Osobni duhovni rast i rast u zajednici – zašto i kako“, 

Na kraju svake večeri molitva i klanjanje koju je predvodio O.Branko Zebić. 

Uz svete mise, mnogo rada, učenja, razgovora i molitve najvažnije od svega je to što je cijeli susret zračio ljubavlju, mirom, radošću i blagoslovom ovog divnog Božjeg gnijezda i braće otvorena srca.  

Uz Božji blagoslov! 

Julija Kamenjarin

(sr. Julijana-Anastazija od ljubavi Božje)

 foto album 2

 

Comments are closed